26.06.2011 г. Семинар: Укрепване на капацитета на представителите на местната власт и участниците в туристическото предлагане – важен ресурс за развитие на устойчив туризъм.


Цели на семинара: Да допринесе и подпомогне хората, заети в туризма и местното развитие за подобряване на предлаганите услуги. Как? Чрез примери и добри практики от страната и чужбина в областта на културния туризъм и интерпретирането на културното наследство, дискусия за ролята му за развитие на общностите и запознаване с регионалната политика и структурните фондове на ЕС.

Семинарът е предназначен за: служители на областната и общинската администрация, общински съветници, работещи в областта на европейските фондове, интеграция, програми и проекти, туризъм, култура, архитектура и благоустройство, и др. Директори и експерти на музеи и галерии. Експерти в държавни и частни институции в областта на туризма, туристическите атракции и услуги, културното наследство.

Семинарът бе посетен от Представители на Община Велико Търново, Община Кайнарджа, Община Мездра, Община Враца, Исторически музей Исперих, музей ”Освободителна война”- Бяла и др.

Лектори: Тони Милева, главен експерт в дирекция „Координация на програми и проекти” при Министерство на културата.